Kaunas nusilenkė ryškiausioms teatro asmenybėms: aidint ovacijoms įteiktos „Fortūnos“

Tarptautinės teatro dienos išvakarėse Kauno miesto savivaldybė tradiciškai surengė iškilmingą profesionalių kūrėjų, aktorių ir režisierių apdovanojimų ceremoniją. Kauno kultūros centre už ryškiausius metų nuopelnus ir viso gyvenimo pasiekimus teatralams įteiktos „Fortūnos“ statulėlės, padėkos ir miesto premijos.

„Tarptautinė teatro diena – puiki proga padėkoti jums. Už sukurtus darbus, įgyvendintas idėjas, pasiekimus bei įkvėpimą, kurį kaskart, pakilus scenos uždangai, dovanojate žiūrovams.

Teatras Kaune skaičiuoja jau antrą šimtmetį. Čia užaugo daugybė profesionalų, kurie savo talentu džiugina ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio publiką. Teatralai turi didelę įtaką visuomenei – plečia akiratį, kviečia reflektuoti, įsiklausyti. Tegul jūsų kūrybinė ugnis ir toliau liepsnoja, augindama norą dalintis savo įkvėpimu ir talentu“, – į kūrėjus kreipėsi Kauno vicemeras Mantas Jurgutis.

„Fortūnų“ statulėlės šiemet įteiktos 7 teatro asmenybėms bei kūrėjų komandoms. Pirmąjį vakaro apdovanojimą atsiėmė baleto šokėjas Valerijus Osadčenko už Jago vaidmenį A. Šendrovo balete „Dezdemona“ (rež. Andželika Cholina, Kauno valstybinis muzikinis teatras).

Organizatorių nuotr. 

Garbingi apdovanojimai įteikti spektaklių „Gaja Mara“ (rež. Ieva Jackevičiūtė, Kauno miesto kamerinis teatras), „Kai mes būsim jauni“ (rež. Aleksandr Špilevoj, Nacionalinis Kauno dramos teatras), „Liūtas ir paukštis“ (rež. Kata Csato, Kauno valstybinis lėlių teatras), „Sodas 4.12°“ (rež. Birutė Letukaitė, Kauno šokio teatras „Aura“) ir „Mozart“ (rež. Viktorija Streiča, Kauno valstybinis muzikinis teatras) kūrybinėms grupėms.

„Kūryba yra džiaugsmas, grožis ir šis apdovanojimas mums visiems yra ne apie rezultatą, o apie procesą. Jis gali būti neskausmingas tam, kad gimtų geri dalykai“, – atsiimdama trofėjų kalbėjo miuziklo „Mozart“ režisierė V. Streiča.

Ypatingas vakaro apdovanojimas – šventinė „Fortūna“ – už ilgametį indėlį į scenos meną įteikta dainininkui, pedagogui Danieliui Vėbrai.

„Su švente visus! Netikėta ir malonu. Kai kasdien darai darbus, kuriuos turi padaryti, tai negalvoji, ar tave kažkas stebi, ar esi reikalingas, matomas. Negalvoji apie tai, kad gausi kažkokius apdovanojimus.

Tuo pačiu tai labai malonu. Ir kyla Hamletiškas klausimas: „kaip toliau?“. Manau, kad ir toliau viskas turi vykti ta pačia kryptimi. Darbas, kuris linksmina žmones, turi ir kūrėjui nešti lygiai tą patį. Dėkoju teatralų šeimai, Kauno valstybinio muzikinio teatro šeimai, mūsų mielo miesto Kauno šeimai ir visai Lietuvai“, – skambant audringiems publikos plojimams kalbėjo laureatas D. Vėbra.

Organizatorių nuotr. 

Drauge su „Fortūnų“ trofėjais laureatams atiteko ir miesto įsteigtos 3 tūkst. eurų premijos.

Diplomais įvertinta Martyna Gedvilaitė – už Arijelio vaidmenį spektaklyje „Audra“ (rež. Peteris Jalakas, Nacionalinis Kauno dramos teatras), spektaklių „Keturi Viktorai“ (Všį „Neupiko“ šokio trupė), „Baseinas be vandens“ (rež. Jonas Kuprevičius, Kauno miesto kamerinis teatras), „Iškyla su muzika“ (rež. Darius Krapikas, Kauno valstybinis lėlių teatras), „Nepalaidoti mirusieji“ (rež. Justinas Vinciūnas, Kauno miesto kamerinis teatras) kūrybinės grupės.

Ryškiausiai pasižymėjusius praėjusių metų virtuozus rinko specialiai sudarytos komisijos nariai: menotyros mokslų daktarė, teatrologė Miglė Munderzbakaitė, architektas ir Kauno miesto tarybos narys prof. Jonas Audėjaitis, muzikologė Gražina Dainauskienė, teatrologė Deimantė Dementavičiūtė-Stankuvienė, rašytojas ir teatro kritikas Gediminas Jankus, garso režisierius ir muzikos technologijų specialistas Vytautas Kederys bei choreografė Goda Puleikytė.

Gražia tradicija tapę „Fortūnų“ apdovanojimai skaičiuoja jau beveik tris dešimtmečius. Pirmąkart jie surengti dar 1996-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau butu pagerbe

geriau butu pagerbe portretas
dramos teatro senaja gvardija,kuri jau baigia isnykt

Audėjaitis

Audėjaitis portretas
Komisijoje....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių